المقادير طاجن بامية باللحمة الضاني
1 كيلو بامية
فصوص توم مفرومة ( حسب الرغبة )
2 ملعقة سمنة كبيرة + بصلة صغيرة مفرومة
ملح + فلفل اسود + كزبرة ناشفة
الطريقة بامية علي النار
نجيب طاسة ونضع فيها السمنة واللحمة حتي تغلق مسامها وفي طبق نضع بة عصير الطماطم واذا كان لونها ليس احمر نضع عليها ملعقة صلصة وتقلب وعليها التوم والملح والفلفل الاسود والكزبرة الناشفة والبصلة وتخلط ونجيب صنية نضع بها البامية والصلصة وعليها اللحمة وتدخل الفرن حتي تنضج وتقدم ...
بامية بدون الفرن
تعمل بمثل مقادير البامية السابقة وتختلف في طريثتها وهي ضعي اللحمة في اناء وعلية الماء حتي تغطي وجهها وعليها بصلة كبيرة مفروم وملح وفلفل ايود وتترك حتي تسلق
ونجيب اناء اخر نضع بة بصلة وعصير طماطم وملح وفلفل اسود وتخلط ثم تترك حتي تسبك وعندما تسلق اللحمة نضع شوربتها مع الصلصة حتي تسيل ونضع البامية وتترك حتي تنضج ثم نضع اللحم عليها وتقدم مع الارز وبالهناء والشفاء.
1 كيلو بامية
1/2 كيلو لحمة ضاني نظيفة
1/2 كيلو طماطم معصورةفصوص توم مفرومة ( حسب الرغبة )
2 ملعقة سمنة كبيرة + بصلة صغيرة مفرومة
ملح + فلفل اسود + كزبرة ناشفة
الطريقة بامية علي النار
نجيب طاسة ونضع فيها السمنة واللحمة حتي تغلق مسامها وفي طبق نضع بة عصير الطماطم واذا كان لونها ليس احمر نضع عليها ملعقة صلصة وتقلب وعليها التوم والملح والفلفل الاسود والكزبرة الناشفة والبصلة وتخلط ونجيب صنية نضع بها البامية والصلصة وعليها اللحمة وتدخل الفرن حتي تنضج وتقدم ...
بامية بدون الفرن
تعمل بمثل مقادير البامية السابقة وتختلف في طريثتها وهي ضعي اللحمة في اناء وعلية الماء حتي تغطي وجهها وعليها بصلة كبيرة مفروم وملح وفلفل ايود وتترك حتي تسلق
ونجيب اناء اخر نضع بة بصلة وعصير طماطم وملح وفلفل اسود وتخلط ثم تترك حتي تسبك وعندما تسلق اللحمة نضع شوربتها مع الصلصة حتي تسيل ونضع البامية وتترك حتي تنضج ثم نضع اللحم عليها وتقدم مع الارز وبالهناء والشفاء.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق