المكونات
8 اكواب دقيق
4 ملاعق خميرة جافة
زيت للقلي
نصف كوب ماء ورد
ماء يكفي للعجن
قليل من القطر الشراب ( ماء- سكر- عصير ليمون- ماء ورد )
الطريقة
قومي باذابة الخميرة في كوب ماء دافي مع السكر وملعقة دقيق ثم غطي الخليط وضعية في مكان دافي لمدة ربع ساعة حتي يتخمر وبعد ذلك نخلي الدقيق وضعية في وعاء العجن الكبير
اضيفي الخميرة الي الدقيق واعجني مع اضافة ماء الورد والماء الدافي لتكوين
عجينة لينة غطي الوعاء بقطعة من القماش المبللة وضعية في مكان دافئ حوالي ساعة و نصف
سخني الزيت في مقلاة كبيرة وقطعي العجين بالملعقة علي شكل دوائر وضعية في المقلاة وعندما ينضج الوجة السفلي واقلبيها واقلي الوجة الاخر حتي يصبح لونة ذهبي ثم اغمسيها في الشراب البارد مع التقليب لعدة دقائق ثم ارفعيها وضعيها
في المصفاة لتصفيتها من الشراب الزائد وقدميها .
8 اكواب دقيق
4 ملاعق خميرة جافة
زيت للقلي
نصف كوب ماء ورد
ماء يكفي للعجن
قليل من القطر الشراب ( ماء- سكر- عصير ليمون- ماء ورد )
الطريقة
قومي باذابة الخميرة في كوب ماء دافي مع السكر وملعقة دقيق ثم غطي الخليط وضعية في مكان دافي لمدة ربع ساعة حتي يتخمر وبعد ذلك نخلي الدقيق وضعية في وعاء العجن الكبير
اضيفي الخميرة الي الدقيق واعجني مع اضافة ماء الورد والماء الدافي لتكوين
عجينة لينة غطي الوعاء بقطعة من القماش المبللة وضعية في مكان دافئ حوالي ساعة و نصف
سخني الزيت في مقلاة كبيرة وقطعي العجين بالملعقة علي شكل دوائر وضعية في المقلاة وعندما ينضج الوجة السفلي واقلبيها واقلي الوجة الاخر حتي يصبح لونة ذهبي ثم اغمسيها في الشراب البارد مع التقليب لعدة دقائق ثم ارفعيها وضعيها
في المصفاة لتصفيتها من الشراب الزائد وقدميها .
Components
8 cups flour
4 tablespoons dry yeast
Oil for frying
Half a cup of rose water
Enough water to knead
Small diameter of drink (water - sugar - lemon juice - rose water)
The way
National dissolve the yeast in a cup of water with sugar and Duffytablespoon flour mixture and then cover the position in place ofDuffy for a quarter of an hour until fermented and then evacuate the exact position in a bowl large kneading
Add the yeast to Work the flour with the addition of rose water and water to form Dafi
Soft dough covered pot with a piece of wet cloth and put it in a warm place for about an hour and a half
Heat the oil in a large pan and cut the dough with a spoon to formcircles and position in the pan and simmer when the lower face andAqlbhe and fry other side until golden brown then Agmséa drink in the cold with stirring for several minutes and then Arfieha and place
In the refinery for the liquidation of excess drink and feet.
8 cups flour
4 tablespoons dry yeast
Oil for frying
Half a cup of rose water
Enough water to knead
Small diameter of drink (water - sugar - lemon juice - rose water)
The way
National dissolve the yeast in a cup of water with sugar and Duffytablespoon flour mixture and then cover the position in place ofDuffy for a quarter of an hour until fermented and then evacuate the exact position in a bowl large kneading
Add the yeast to Work the flour with the addition of rose water and water to form Dafi
Soft dough covered pot with a piece of wet cloth and put it in a warm place for about an hour and a half
Heat the oil in a large pan and cut the dough with a spoon to formcircles and position in the pan and simmer when the lower face andAqlbhe and fry other side until golden brown then Agmséa drink in the cold with stirring for several minutes and then Arfieha and place
In the refinery for the liquidation of excess drink and feet.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق